Jauni automašīnas iegādes finansējuma veidi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Un šādu popularitāti līzings iemantojis, pateicoties savai pieejamībai, jo prasības klientiem ir lojālas (ļoti bieži auto iegāde līzingā tiek atļauta pat tiem aizņēmējiem, kam nav oficiālu ienākumu vai kuru kredītvēsturē ir negatīvi fakti). Bet vai vienmēr līzings auto iegādei ir izdevīgāks par citiem finansēšanas veidiem? Jo ļoti bieži nākamie auto īpašnieki izvēlas parastu patēriņa kreditēšanu vai speciālas banku programmas auto iegādei. Ar ko ir saistīta to izvēle?

 

Lieta ir tāda, ka līzings auto iegādei izvirza noteiktas prasības attiecībā uz pašu transportlīdzekli, piemēram, tam ir jāiekļaujas noteiktos vecuma rāmjos vai jābūt kreditora noteiktās cenas ietvaros. Līzings nereti pieprasa arī pirmo iemaksu. Ja pirmajā vietā jums ir finansiālais izdevīgums, tad pieteiks izmantot online kredītu kalkulatoru, lai precīzi noteiktu izvēlētā finansējuma cenu.

 

Swedbank auto līzings

 

Swedbank ir tas kreditors, kas jums piedāvā izvēles tiesības. Un pat, ja paliksiet pie auto līzinga, kredītu kalkulatorā banka piedāvās jums arī auto kredīta cenu pēc tādiem pašiem parametriem. Ļoti bieži gribētāji iegādāties savu auto izvēlas parastu patēriņa kredītu: šis variants ir izdevīgs, ja jums jau ir zināma naudas summa, bet pati automašīnas cena nav pārāk augsta.

 

Auto kredīta un auto līzinga izsniegšanu Swedbank nodala atkarībā no automašīnas stāvokļa: kredītu var noformēt tikai lietota auto iegādei, auto līzingu – gan jauna, gan lietota auto iegādei.

 

 

Auto līzings

Auto kredīts

Patēriņa kredīts bez mērķa

Nepieciešamība veikt pirmo iemaksu un tās apmērs

Ir, 10% no auto cenas

Nav

Nav

Iespējamā finansējuma apmērs

No 7000 eiro

3 — 12 tūkstoši eiro

300 — 12000 eiro

Kredīta, līzinga atmaksas termiņš

Ne ilgāk kā 7 gadi

Ne ilgāk kā 7 gadi

Ne ilgāk kā 5 gadi

Kas ir auto īpašnieks parāda atmaksas laikā

 

Swedbank

Aizņēmējs

Aizņēmējs

 

Protams, ja iepatikusies automašīna maksā mazāk par 7000 eiro, tad Swedbank auto līzingu jums neizdosies noformēt. Auto līzinga programma jums nebūs pieejama arī tad, ja jums jau ir uzkrāta zināma naudas summa un pirkumam jums pietrūkst mazāk kā 7000 eiro. Tieši šādās situācijās palīgā nāks patēriņa kredīts, kura apmērs sākas no 300 eiro atzīmes.

 

Visi finansējuma nosacījumi un tarifi, kas minēti Swedbank lapā, ir tikai aptuveni. Lai uzzinātu, cik jums patiešām izmaksās tas vai cits auto (līzingā vai kredītā), nepieciešams nosūtīt pieteikumu. Īpaši izdevīgi auto līzinga nosacījumi ir klientiem, kuru alga ienāk Swedbank, viņiem arī nevajadzēs iesniegt izziņu par saviem ienākumiem.

 

 

Kā izvēlēties piemērotāko finansējuma tipu

 

Kādās situācijās auto līzings nav iespējams:

 

  1. Ja auto cena ir mazāka kā minimāli pieļaujamais auto līzinga finansējuma apmērs.
  2. Ja jums ir savi uzkrājumi, kas varētu samazināt procentu pārmaksu, bet programmā nav paredzēta pirmā iemaksa.
  3. Ja automašīna ir vecāka par līzinga programmas nosacījumos norādīto vecumu.
  4. Ja pirmā iemaksa ir obligāts auto līzinga nosacījums, bet šobrīd jums nav tādas naudas summas.

 

Šādās un līdzīgās situācijās aizņēmējam ir vieglāk izvēlēties auto kredītu, nekā cīnīties ar līzinga nosacījumiem. Jo galvenais kritērijs auto kredīta pieteikuma apstiprināšanai ir jūsu maksātspēja un kredītvēsture. Banka ar auto kreditēšanu palīdz finansēt jebkuru automašīnu iegādi ar nosacījumu, ka jūs atbilstat visām prasībām.

 

Nevajadzētu aizmirst arī par to, ka tieši auto līzings ir gatavs jums piedāvāt arī papildus pakalpojumus, kādu nav auto kredītam, piemēram:

 

  • izpirkt jūsu esošo automašīnu un ar šo naudu nomaksāt līzinga pirmo iemaksu;
  • sniegt atgriezeniskā līzinga pakalpojumu – kreditors steidzami izpirks jūsu automašīnu un uzreiz nodos to jūsu lietošanā ar parasta līzinga nosacījumiem. Tādā veidā jūsu rīcībā paliks jau esošā automašīna, bet par iegūto naudu jūs varēsiet izdarīt steidzamus pirkumus un iegādāties vēl vienu auto;
  • pilna servisa līzings - neatkarīgi no tā, kādu auto līzinga veidu jūs izvēlēsities (operatīvo vai finanšu), jūs varēsiet izmantot papildus pakalpojumus, piemēram, tehnisko apskati, apdrošināšanu, degvielas karšu iegādi, maksas stāvvietu administrēšanu u.t.t.

 

Pienācīga līzinga programmu izvēle auto iegādei

 

Neskatoties uz to, ka Swedbank ir vislielākais kreditors Latvijā un ir gatavs piedāvāt saviem klientiem vienlaicīgi gan auto kredītu, gan auto līzingu, citām bankām un kreditoriem ir tikpat “plašs” finansējuma arsenāls auto iegādei.

 

Populārāko Latvijas kreditoru auto līzinga piedāvājumi

 

Kredītkompānijas, bankas nosaukums

 

Finansējuma apmērs

Procentu likme

Atmaksas periods

Cik ilgā laika periodā nauda nonāks jūsu rīcībā

 

Vecuma prasības aizņēmējam

Altero.lv

5 – 25 tūkstoši eiro

7%

6 mēneši — 7 gadi

60 minūtes

No 18 līdz 75 gadiem

Latvijas Kredītu Centrs

500 — 50 tūkstoši eiro

3-20%

6 mēneši — 6 gadi

60 minūtes

No 21 līdz 70 gadiem

Cars Outlet

100 — 25 tūkstoši eiro

-

1 mēnesis — 7 gadi

60 minūtes

No 18 līdz 75 gadiem

Mogo

500 — 15 tūkstoši eiro

-

2 mēneši — 7 gadi

24 stundas

No 18 līdz 70 gadiem

Sefinance Credit

500 — 50 tūkstoši eiro

No 2%

3 mēneši — 6 gadi

15 minūtes

No 18 līdz 75 gadiem

Fix Credit

1 — 15 tūkstoši eiro

No 7%

3 mēneši — 7 gadi

20 minūtes

No 18 līdz 75 gadiem

Nord Auto Līzings

500 — 30 tūkstoši eiro

-

6 mēneši — 6 gadi

60 minūtes

No 18 līdz 70 gadiem

LatKredits.lv

1 — 20 tūkstoši eiro

-

3 mēneši — 7 gadi

40 minūtes

No 18 līdz 75 gadiem

 

Par auto kredīta vai auto līzinga izdevīgumu var spriest arī pēc apdrošināšanas prasībām. Pārāk apgrūtinoša kompleksa apdrošināšana būtiski palielinās jūsu parāda atmaksas izdevumus. Šajā gadījumā līzings izvirzīs lielākas prasības pret apdrošināšanas paketi, jo gribēs minimizēt iespējamos zaudējumus.

 

Vienlaicīgi ar atsevišķām oficiālām banku un līzinga kompāniju tīmekļa vietnēm pastāv arī tīmekļa vietnes – starpnieki, kas ļauj izsūtīt līzinga pieteikumus uzreiz vairākiem kreditoriem. Šādi portāli ir ļoti ērti un ļauj ātri sašķirot kreditorus tādos, kas apstiprinās jūsu pieteikumu un tādos, kas jums atteiks. No tiem, kas atbildēs pozitīvi, jums atliks izvēlēties visizdevīgāko programmu un iesniegt dokumentus.

 

Rezumējot, var izdarīt secinājumu, ka kaut arī auto līzings ne vienmēr ir pieejams finansējuma veids, no auto kredīta to atšķir apskaužams elastīgums pret klienta iespējām. Nereti kreditori ļauj saviem aizņēmējiem patstāvīgi noteikt ikmēneša maksājuma apmēru un apmaksas datumu. Piedāvājot auto līzinga pakalpojumus, bankas un līzinga kompānijas patur tiesības atkāpties no noteiktajiem noteikumiem un prasībām un atļauj izmantot savu finansējumu pat tiem pieteicējiem, kas tikai daļēji atbilst programmas nosacījumiem.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Ceļojums uz Bulgāriju kredītā

Bulgārija joprojām ir nemainīgs kūrorts, kāds tas ir bijis visos laikos, neskatoties uz to, ka cenas ceļojumam uz Bulgāriju uz līdzvērtīgas piedāvājumiem uz Turciju un Ēģipti

Nopirkt auto par skaidru naudu

Latvijas Valsts ieņēmumu dienests jau vairākus gadus neatlaidīgi cīnās ar nelegālām auto tirdzniecības shēmām tirgū un jau ir paspējis sasniegt ievērojamus rezultātus

Kredīts automašīnas iegādei

Starp auto iegādes finansēšanas variantiem nemainīgs savos nosacījumos paliek auto kredīts, visbiežāk, pārskaitot līdzekļus uz bankas karti

Ceļojums uz Grieķiju kredītā

Grieķija – tā ir valsts, ar kuru ir aizsākusies mūsdienu civilizācija. Demokrātija, Olimpiskās spēles, teātris, filozofija, alfabēts – tas visam ir viena un tā pati dzimtene ar nosaukumu Grieķija