Laifhaki autovadītājiem ziemas laikā 2019

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Nepārtraukta auto sildīšana, slideni ceļi, degvielas pārtēriņš, un tas nebūt nav viss, ar ko var sarūgtināt mīnus grādu temperatūra uz ielas. Bet ir dažas viltības, kas patiešām var atvieglot jebkura autovadītāja dzīvi un ieekonomēt tā spēku un laiku. Ko tieši var darīt ziemā, lai braukšana ar mašīnu būtu daudz vieglāka, mēs izstāstīsim mūsu laifhaku apskatā.


1. Zeķes uz stikla tīrītājiem. Kā nepieļaut stikla tīrītāju sasalšanu, jo, ņemot tos nost, stiprinājumi kļūst vaļīgi? Izeja ir atrasta: uzvelciet uz stikla tīrītājiem parastas zeķes, bet tā, lai tās nepieskartos stikliem, jo atraut zeķi no loga būs daudz grūtāk kā stikla tīrītāju. Šim laifhakam nav “kontrindikāciju”, tāpēc pēc 5 ballu skalas tas tiek novērtēts ar 5 ballēm.


2. Krēms pret kondensātu. Skūšanās krēms palīdzēs jūsu stikliem neaizsvīst, kā rezultātā, neapledot. Lai panāktu šo efektu, pietiek uzsmērēt uz stikla nelielu daudzumu krēma, ko vēlāk ar sausu salveti izberzējam pa stiklu. Pēc kāda laika krēms pārvērtīsies plānā plēvītē, kas neļaus stiklam aizsvīst, tas nozīmē, neļaus pārklāties ar ledu.


Pēc mūsu vērtējuma tā ir labākā metode pret automašīnu logu aizsvīšanu. Skūšanās krēmu var nopirkt uz katra stūra, tas ir daudz lētāks par speciālo auto ķīmiju un daudz nekaitīgāks. Nereti šim mērķim izmanto ziepes, bet to lietošana ir ārkārtīgi neērta.


3. Spirts pret kondensātu. Šādu efektu var panākt arī, norīvējot stiklus ar spirtu – tas ir viens no pirmajiem tīrīšanas līdzekļiem, kas bieži tiek pievienots sadzīves ķīmijai. Tāpēc arī mašīnā tas var noderēt. Vienīgais, kam jāpievērš uzmanība – smakai automašīnai: ja patruļpolicija jūs apturēs, šāda smarža tos noteikti samulsinās. Bet pierādīt šāda aromāta iemeslu nebūs grūti, ja vien jūs patiešām iepriekšējā vakarā nebūsiet lietojis spirtotos dzērienus.


Svarīgi! Izmantojot šo laifhaku, ir jāizmanto tikai etilspirts, jo tehniskais spirts (metilspirts) ar saviem tvaikiem var jūs saindēt.


4. Ledus balansēšana. Šīs nepatīkamās sekas rodas pēc mašīnas mazgāšanas servisā. Jo tiklīdz automašīna būs nomazgāta, tai nāksies izbraukt ārā salā, bet ūdens paliekas diska iekšējā pusē var acumirklī pārvērsies ledū. Ko darīt, ja auto mazgāšana ziemā ir īpaši vajadzīga – tā palīdz cīnīties ar ķīmiju, kuru tik bieži kaisa uz ceļiem, lai izvairītos no apledojuma? Cīnīties ar šo parādību ir ļoti vienkārši – pagaidīt 5 minūtes automazgātuvē, lai viss ūdens paspētu notecēt no jūsu auto, un tikai pēc tam izbraukt no servisa.


Piekrītat, ka vieglāk un ekonomiskāk ir pagaidīt 5 minūtes, nekā iztērēt veselu stundu riteņa balansēšanai un vēl maksāt par to. Starp citu, šī situācija var notikt ar jums arī tad, ja esat noparkojušies plus grādu temperatūrā, bet uzsākuši braukšanu – mīnusos, un asfalts pirms tam ir bijis slapjš.


5. Zobu pasta lukturiem. Saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem automašīnas lukturiem vienmēr ir jābūt tīriem, bet kā to panākt, ja ziemā uz tiem nonāk maksimāli daudz netīrumu? Protams, arī pašam autovadītājam būs drošāk braukt, ja mašīnai ir laba gaisma, bet ne vienmēr ir iespēja nopirkt speciālu tīrīšanas līdzekli. Parasta zobu pasta aizvietos vislabāko tīrīšanas līdzekli, turklāt bodītes, kurās pārdod sadzīves ķīmiju, ir sastopamas daudz biežāk, nekā tas, kas tirgo autoķīmiju. Sliktākajā gadījumā zobu pastu var paņemt līdzi no mājām.


Nav ieteicams izmantot zobu pastu ar balinošo efektu, jo tai ir abrazīvas daļiņas, kas ar laiku var saskrāpēt lukturus.


6. Neaizmirstiet izvēdināt auto! Jā, jā – tieši izvēdināt. Uzreiz pēc izkāpšanas no mašīnas atveriet durvis uz dažām minūtēm, lai siltais gaiss salonā varētu atdzist un neveidot kondensātu uz stikliem, kad dosities projām. Aizsaluši mašīnas logi no rīta – tas ir temperatūru svārstību rezultāts (mašīnā vēl ir silts, bet uz ielas – auksts). Vienreiz izmēģinot šo rekomendāciju, jūs novērtēsiet, cik ērti ir no rīta iesēsties automašīnā ar tīriem stikliem. Turklāt, lai to panāktu, jums nav jādara nekas sarežģīts.


Šis laifhaks atbilst vērtējumam “labi”, jo laika apstākļi ne vienmēr atļauj stāvēt vairākas minūtes ārā pie automašīnas.


7. Zeķes pret mitrumu. Vēl viena metode, kā izvairīties no aizsvīšanas – elastīgā sieviešu zeķe ar kaķu tualetes pakaišiem. Patiešām lielisks veids kā likvidēt mitrumu automašīnā bez avīžu izvietošanas. Tomēr šai antimitruma receptei ir viens “mīnuss”: ja kāds uzkāps uz zeķes un tā pārplīsīs – jums būs samērā ilgi jāvāc mašīnā izbirušie pakaiši.


8. Atstāt auto “pārnakšņot” downhill režīmā. Tieši tā jūs varēsiet sevi pasargāt no klapatām no rīta, ja zināt, ka akumulators var neiedarbināt starteri. Tādā veidā, noņemot rokas bremzi, auto brauks uz leju brīvskrējienā, bet jūs pa to laiku ieslēgsiet trešo ātrumu (starteris tiks iedarbināts automātiski).


Labs risinājums mehāniskām transmisijām, ja ceļa segums nav slidens.


9. Aizbīdni liekam centrā. Tiklīdz iedarbināsiet automašīnu un sāksiet to sildīt, aizbīdni, kas regulē gaisa plūsmu no ielas, ir jānovieto centrā. Tādā veidā salons ne tikai ātrāk iesils, bet novērsīs arī kondensāta veidošanos uz stikliem.


Lielisks variants cīņai pret aukstu salonu un stiklu aizsvīšanu, bet ar vienu nosacījumu – aizbīdnis tiek regulēts mehāniskā veidā.


10. Rokas bremze slidenā autostāvvietā. Nereti ir vienkārši neiespējami izbraukt no apledojušas autostāvvietas. Viens traucēklis vadošajam ritenim un nākamie jau buksē. Automašīnu vadītājiem ar aizmugures piedziņu ir paveicies vairāk: pamēģiniet izvilkt rokas bremzi, tikai ne stipri, un buksēšana uzreiz tiks pārtraukta.


Novērtēsim šo paņēmienu ar “”4”, jo tas ir piemērots tikai automašīnām ar aizmugures piedziņu. Kad problēma tiks atrisināta, nolaidiet rokas bremzi “miera” stāvoklī un turpiniet kustību.


Protams, augstākminētie laifhaki – tie nebūt nav visi autovadītāju triki, kas pastāv auto pasaulē. Bet cerēsim, ka pat šis efektīvo metožu “desmitnieks” cīņai ar dažādām “auto problēmām” palīdzēs jums ziemā pārvietoties daudz vienkāršāk.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā uzsākt savu biznesu

Jauna biznesa sākumu var salīdzināt ar tālu un aizraujošu ceļojumu

Krājkonts privātpersonām

Milzīgā dažādu preču izvēle iedzīvotājiem veido mākslīgu pieprasījumu pēc esošā piedāvājuma

Atgriezeniskais līzings

Līzings – tas ir viens no finanšu pakalpojumiem, kas samērā viegli, ātri un harmoniski iekļāvies parasto iedzīvotāju un lielu uzņēmumu dzīvē

Pārkreditācija bez ķīlas

Dažreiz mums ir vienkārši nepieciešami ātrie kredīti, bet jūsu ģimenes budžets nedrīkst tikt tērēts uzreiz vairāku šādu aizdevumu atmaksai, jo agri vai vēlu jūs neizturēsiet tādu finansiālo slodzi un nonāksiet parādu bedrē