Pilna izvēles brīvība aizņēmējam

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kādā brīdī veiksmīga finanšu organizācija sāk izjust, ka uzkrātā peļņas summa aug, bet tā ir “pasīva”, tas ir, šie aktīvi nenes papildus ienākumus. Tie arī “nestrādā” iekšējā apgrozījumā, un šajā gadījumā kompānija meklē risinājumus līdzekļu papildus iedarbināšanai.


Bankām šāda situācija nav pieņemama, jo neviena finanšu organizācija nevar atļauties, ka nauda gulētu tāpat vien un nepalielinātos, tāpēc kreditori ar lieliem brīvajiem aktīviem izvēlas šādu variantu: viņi piedāvā aizņēmumus ar brīviem nosacījumiem, precīzāk sakot, brīvos kredītus.

 

Brīvie kredīti ir brīvi no nosacījumiem


Katra banka brīvo kredītu jeb kredītu Brīvība var traktēt dažādi, bet šī aizņēmuma raksturīga iezīme – kreditors un aizņēmējs individuāli nosaka nosacījumus, ar kādiem norisināsies savstarpēji izdevīga sadarbība. Turklāt banka savukārt aizdod naudu, ejot uz kompromisu ar klientu, lai saņemtu lielāku peļņu, bet aizņēmējs, kam nepieciešama nauda, saņem līdzekļus ar samērā izdevīgiem nosacījumiem.


Visbiežāk brīvo kredītu aizņēmēji izmanto tā noformēšanas – saņemšanas vienkāršības dēļ. Vienkārša pieteikuma aizpildīšana un naudas izsniegšana pusstundas laikā, pārskatot to uz jebkuru bankas karti, palīdz risināt lauvas tiesu klienta problēmu. Turklāt šo naudu atļauts atgriezt kā pēc 3 dienām, tā arī pēc 3 gadiem.


Izskatot brīvā kredīta mērķus, var teikt, ka tas ir bezmērķa, pareizāk sakot, patēriņa kredīts. Tas ir tieši tas gadījums, kad aizņēmējam nav jāapsola, ka nauda tiks iztērēta konkrētam mērķim vai vēl sliktāk – jau iepriekš jāizdomā izdevumi. Banka aizdod brīvo naudas summa visneplānotākajām vajadzībām, turklāt neinteresējas, kur tieši tā tiks iztērēta.


Brīvā kredīta raksturīgās iezīmes


Grūti iedomāties, ka tāds finanšu produkts pastāv, jo tā nosacījumi dod tam tiesības saukties par visizdevīgāko, lētāko un lojālāko:


1. Aizņēmējam nav pienākums katru mēnesi maksāt kredīta likmi, vienojoties, šo maksu var veikt vienu reizi gadā, vienu reizi visā kredīta atmaksas periodā vai tās regularitāti nosaka pēc pušu ieskatiem.


Šis nosacījums nenozīmē, ka banka jums izsniegs summu bez procentu likmēm, vienkārši jums nebūs pienākums katru mēnesi maksāt procentus.


2. Naudas atgriešanas termiņš netiek atrunāts.


Saprotams, ka banka nevar uzdāvināt naudu, bet tā var noteikt plānoto atmaksas termiņu, piemēram: jau otrajā dienā jūs varat atgriezt brīvo kredītu pilnā apmērā, bet ne vēlāk kā pēc 36 mēnešiem no skaidras naudas saņemšanas brīža. Šādu nosacījumu īpaši novērtē mazie uzņēmumi, kas atrodas attīstības stadijā, vai kompānijas, kas nodarbojas ar sezonālu biznesu (lielākā daļa peļņas tiek gūta konkrētos gada mēnešos, tāpēc atmaksu var veikt tikai šajā laikā, nevis katru mēnesi).


3. Brīvais kredīts juridiskām personām.


Naudas summas ar samērā lojāliem nosacījumiem var piedāvāt korporatīvajiem klientiem, ar kuriem sadarbojas ne pirmo gadu. Šajā gadījumā brīvais kredīts var būt kā nodrošinājums tendera iepirkumos, bet tā atmaksas nosacījumus ar aizņēmēju atrunā individuāli.


4. Kredīts Brīvība, kas tiek nodots no vienas bankas otrai.


Šādus brīvos kredītus var nodot kā palīdzību “kolēģim” - kreditoram, šādu palīdzību īpaši praktizē meitas uzņēmumi. Nereti šādiem aizņēmumi veic refinansēšanas funkciju, tas ir, aizņēmējs lūdz nosegt savu parādu vienā bankā, izmantojot citas finanšu kompānijas brīvo kredītu.


5. Brīvais kredīts valstij. Nestabilos ekonomiskajos periodos valsts var izņemt daļu kapitāla no savām nacionālajām bankām, lai celtu ekonomikas līmeni, palielinātu zelta rezerves u.t.t.

 

Jebkurā gadījumā, brīvais kredīts jebkurā kategorijā atšķirsies no citiem produktiem ar daudz lojālākiem atmaksas nosacījumiem. Prasības aizņēmējam var “peldēt” tajos gadījumos, ja klients jau sen sadarbojas ar šo banku un jau ir paspējis iegūt labu kredītvēsturi.

 

Visizplatītākā brīvā kredīta forma

 

Tomēr visplašāko un masveida izplatību brīvie kredīti ieguvuši parasto iedzīvotāju, fizisko personu vidū. Produktu bieži piedāvā jau “saviem” bankas klientiem, par kuriem kreditors ir 100% pārliecināts. Tieši tāpēc skaidra nauda brīvā piekļuvē var tikt izsniegta, uzrādot tikai pasi un nepierādot pastāvīgus ienākumus.

 

Tie, kas izmanto konkrētas bankas online pakalpojumus, viegli var aizņemties N-to naudas summu, izmantojot tieši šo metodi. Naudas saņemšana notiek, pārskaitot līdzekļus uz jūsu bankas karti. Par lojalitātes punktu šajā gadījumā var kļūt atvieglots parāda atmaksas termiņš, piemēram, banka ļauj atgriezt naudu 1-2 mēnešu laikā, neaprēķinot procentu likmi, citiem vārdiem, jūs vienkārši aizņematies no bankas un atgriežat tieši to summu, ko aizņēmāties. Ja norādītājā lojalitātes termiņā jūs nepaspēsiet atmaksāt parādu, tad vēlāk neatmaksātās kredīta summas atlikumam katru mēnesi tiks aprēķināta procentu likme.

 

Tie, kas nav “piesaistīti” konkrētam kreditoram, var izmantot daudzu banku piedāvājumus, kuras piedāvā savus pakalpojumus internetā. Šajā gadījumā nevar cerēt uz pārāk lojāliem nosacījumiem, bet saņemt naudu, uzrakstot tikai pieteikumu, bez galvotājiem un izziņām ir pilnīgi reāli. Pieteikuma izskatīšanas laiks nebūs ilgs, ne ilgāk kā 24 stundas. Bet ikvienam klientam ir jāatbilst elementārām prasībām:

 

  • Jābūt valsts pilsonim.
  • Jābūt vecuma kategorijā no 18 līdz 65 gadiem.
  • Jābūt derīgai pasei.


No otras puses, jums nebūs jāiesniedz ķīlas nodrošinājums, nebūs vajadzīgi galvotāji, nebūs jāvāc izziņas un citi dokumenti, nebūs personīgi jātiekas ar bankas pārstāvjiem, un pats galvenais – nebūs jāatskaitās par mērķiem, kam esat nolēmis iztērēt aizņemtos līdzekļus.


Brīvie kredīti kļuvuši par neatņemamu naudas dzīves cikla sastāvdaļu valstī. Brīvie līdzekļi pat par nelielu un atliktu samaksu tiek piešķirti tiem, kam tie ir patiešām vajadzīgi vai tiem, par kuriem kreditors nešaubās. Tādā veidā aizņēmējs izdevīgi un ātri risina savas problēmas, bet kreditors agri vai vēlu saņem atpakaļ savu naudu, gūstot nelielu peļņu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

BigBank kredīts

Dažreiz nav tik svarīgi, cik lieli ir tās vai citas ģimenes ienākumi, bet gan tas, cik racionāli laulātie pārvalda savas ģimenes budžetu

Aizdevums lv

Tāpat kā daudzi citi šobrīd jau lielie kreditori, Aizdevums.lv savu darbību uzsāka tālajā 1999.gadā un tobrīd saucās “Nelss Līzings”

TF Bank kredīts

Daudzu pievilcīgu kreditēšanas programmu vidū aizņēmēji pirmkārt izvēlas tās, kuras izmantojot, naudu var saņemt ātri un bez īpašām grūtībām, bet vēlāk – viegli un ātri atgriezt parādu

Kredītlīnijas

Ļoti attīstītu finanšu attiecību laikmetā pat pirmklasnieks spēs precīzi definēt “kredītu”, bet par “kredītlīniju” un tās unikalitāti ir dzirdējuši daudzi, tomēr tā arī līdz galam nav sapratuši, kas ar šo terminu patiesībā tiek domāts un kādas iespējas šis banku produkts var sniegt saviem īpašniekiem