Kā mainīsies Latvijas iedzīvotāju dzīve jau pēc 17.oktobra?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tagad privātos pasākumus vienā telpā vienlaicīgi varēs apmeklēt ne vairāk kā 30 cilvēki, svaigā gaisā – ne vairāk kā 300. Atrodoties sabiedriskās vietās, masku nēsāšana kļūs obligāta no 14.oktobra. Citi labojumi stāsies spēkā ar 17.oktobri.


Lieli sabiedriski pasākumi


Veselības ministrija vīrusa izplatīšanos skaidro ar to, ka Latvijas iedzīvotāji nav ievērojuši piesardzības pasākumus, kas agrāk tika pieņemti cīņai ar pandēmiju: distances ievērošana starp cilvēkiem un bieža roku mazgāšana. Organizējot sabiedriskos pasākumus, to organizatori tikpat kā nav ievērojuši noteiktos noteikumus vai nav kontrolējuši to 100% ievērošanu. Tieši tāpēc personu grupām, kas nodarbojas ar kolektīvo sportu vai apmeklē nometnēs, ir tiesības pulcēties kompānijā līdz 30 cilvēkiem, neievērojot savstarpējo distanci. Ja runa iet par pasākumiem ārpus telpām, dalībnieku skaits var būt līdz 300.


Uz veikalu – tikai maskā!


Atrašanās sabiedriskās vietās uzliek par pienākumu katram pieaugušajam nēsāt masku, izņēmums ir tikai bērni vecumā līdz 13 gadiem. Kādas iestādes ir jāsaprot ar “sabiedriskām”:

 

  • Tirdzniecības vietas.
  • Lielveikali.
  • Pasta nodaļas.
  • Degvielas uzpildes stacijas.
  • Dzelzceļa stacijas.
  • Lidostas.
  • Autoostas.
  • Muzeji.
  • Bibliotēkas.
  • Izstāžu zāles.


Bez apmeklētājiem maskas būs jānēsā arī šo iestāžu darbiniekiem, ja starp viņiem un klientiem netiek nodrošināta fiziskā barjera. Vienīgais izņēmums no noteikumiem var būt tikai tie pasākumi, kuros apmeklētājiem tiks ierādītas konkrētas vietas. Šajā gadījumā masku nēsāšana nebūs obligāta.


Kā mainīsies kafejnīcu, restorānu darbs?


Ierobežojumi skars arī sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietas. Tagad to darba režīms tiks ierobežots līdz pusnaktij, bet pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā 4 cilvēki ar nosacījumu, ka viņi nav vienas ģimenes locekļi.


Kas COVID-19 ierobežojumu ietvaros mainīsies finanšu sektorā?


Laikam jau finanšu joma – tas ir viens no sektoriem, kas nolēmis 100% atbalstīt valsts programmu cīņā ar pandēmiju. Šādos apstākļos kredītu brokeri ir piedāvājuši vēl vienkāršāku mijiedarbības veidu ar saviem klientiem – pilnībā attālinātu apkalpošanu!


Kredītu noformēšanas platformas Latvijas Kredītu Centrs, Nord Auto Līzings un Kredītu Salīdzināšanas Platforma ir radījušas veselu algoritmu pilnveidotai sadarbībai ar klientiem. Un to galvenā priekšrocība ir tā, ka nav nepieciešams personīgi apmeklēt kreditora biroju. Tagad, lai noformētu jebkuru finansēšanas veidu (auto līzingu, patēriņa kredītu u.t.t.), jums nekādā gadījumā nenāksies pamest savas mājas sienas (savas drošības zonu).


Kādas priekšrocības piemīt kredīta noformēšanai online pie kredītu brokera:


1. Online režīms.

 

  • Pieteikums jebkuram kredīta veidam tiek noformēts online.


2. Garantēta visizdevīgāko kredīta nosacījumu saņemšana.

 

  • Ar kredītu brokera atbalstu klients saņem iespēju pēc viena kredīta pieteikuma vērsties uzreiz pie vairākiem populāriem kreditoriem.


3. Attālināta saskarsme visos kredīta noformēšanas etapos.

 

  • Jūs atbrīvojat sevi no riska kontaktēties ar daudziem cilvēkiem, apmeklēt sabiedrisko transportu.


4. Kredītlīguma piegāde ar kurjeru jums uz mājām dokumentu parakstīšanai.

 

  • Noslēdzošais kredīta noformēšanas etaps notiek tikpat ērti un droši kā visi iepriekšējie.


Piedāvātais kredīta attālinātās noformēšanas variants – tas ir vienīgais variants, kas pilnībā atbrīvo jūs no personīgām vizītēm pie kreditora, tātad izslēdz iespēju inficēties ar vīrusu COVID-19.


Ārpusskolas nodarbības


No 17.oktobra līdz 6.novembrim visi pulciņi un sekcijas pārriet uz attālināto režīmu. Personīgi kontaktējoties, varēs notikt tikai individuālas nodarbības. Latvijā ir atcelti visi projekti un pasākumi, kas varēja veicināt vīrusa izplatīšanos.


Sporta treniņi

 

  1. Uz 1 mēnesi tiks atcelti visi kolektīvie sporta treniņi. Izņēmums var būt tikai amatieru kolektīvās sporta nodarbības svaigā gaisā ar nosacījumu, ka netiks izmantotas ģērbtuves.
  2. No 17.oktobra līdz 6.novembrim tiks apturēta visu sporta pasākumu norise. Atļauti tikai individuālie treniņi ar treneri.
  3. Aizliegums sportā neskars starptautiskos sporta pasākumus, kā arī sacensības augstākajā līgā komandas sporta veidos.
  4. Ierobežojumi neattiecas uz olimpiskajiem čempioniem, augstāko līgu un valsts pieaugušo sporta komandām.


Vēl viena attālinātās skolas nedēļa


Tiklīdz beigsies rudens brīvlaiks (23.oktobrī), 7.-12.klašu skolēni pāries uz online apmācību formu, kas ilgs 1 nedēļu. Šī perioda beigās tiks veikta epidemioloģiskās situācijas analīze un pieņemts attiecīgais lēmums: ja saslimušo skaits stabilizēsies un sāks samazināties, skolnieki atgriezīsies savos solos. Pretējā gadījumā karantīna turpināsies un pasākumi tiks pastiprināti.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kādu ekonomiju sniedz saules paneļi

Māju īpašnieki, kas nolēmuši uzstādīt saules paneļus, bet pagaidām apšauba savas izvēles efektivitāti, vispirms grib zināt plānoto faktisko ekonomiju no elektroapgādes patēriņa

Kredīts saimnieciskajai darbībai

Kāpēc biznesā aizvien populārāki kļūst tie aizdevumi, kas tiek izsniegti būvniecībai?

iPhone 12

Jau vasarā sociālie tīkli sāka “zumēt” par to, ka oktobrī pasaule atkal ieraudzīs ābolu kompānijas jauno modeli ar nosaukumu “iPhone 12”

Kā pareizi izīrēt dzīvokli

Jūs gribat izīrēt savu dzīvokli, lai gūtu papildus ienākumu avotu, bet negribat “uzrauties” uz milzum daudzām rūpēm un nepatikšanām, ko izraisa jūsu īrnieku rīcība?