Kredīti ar ilgu atmaksas laiku

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Lielākā daļa no parastajiem kredītiem ir paredzēti uz laiku ne ilgāku par 5 gadiem, bet, ja vēlaties paņemt ilgtermiņa kredītu, tas ir jāapspriež ar kreditoru vēl pirms kredītlīguma parakstīšanas. Parasti saņemot ilgtermiņa kredītu, aizņēmēji iegulda naudu biznesa attīstībā vai investē šo naudu lielās kompānijās. Ar ilgtermiņa kredīta palīdzību iespējams veikt ievērojamu uzņēmuma reorganizāciju šādā formātā:

 

  1. pāraprīkot ražošanas cehus;
  2. ieviest inovatīvas tehnoloģijas;
  3. veikt būvdarbus;
  4. paplašināt uzņēmuma ražošanu;
  5. radīt intelektuālos darbus.

 

Pie kādiem investoriem var noformēt ilgtermiņa kredītu

Saņemt ilgtermiņa kredītu iespējams jebkurā bankā, bet ne visas finanšu kompānijas to labprāt noformē, jo šādi kredīti bankai nav pārāk izdevīgi. Visbiežāk ilgtermiņa kreditēšanu veic investīciju bankas, pensiju fondi, apdrošināšanas uzņēmumi. Ja jūs esat uzņēmuma īpašnieks un esat nolēmis, ka jums ir steidzami jāpaņem ilgtermiņa kredīts bankā, palīgā jums nāks grāmatvedības uzskaite, kas varēs dokumentāli apstiprināt visu naudas līdzekļu kustību. Lai saņemtu ilgtermiņa kredītu, uzņēmumam būs jāatlasa visnozīmīgākie dokumenti un pamatdokumenti, kas kļūs par pierādījumu uzņēmuma veiksmīgam darbam. Atkarībā no tā, kādiem mērķiem jums nepieciešama nauda, jūsu pienākums ir iesniegt šādus sava uzņēmuma dokumentus:

 

  1. būvniecības līgumi;
  2. projektu tāmes;
  3. inovatīvā tehniskā aprīkojuma režīms;
  4. biznesa plāns biznesa paplašināšanai.

 

Visiem augstākminētajiem dokumentiem ir jānorāda mērķis, kuram tad arī tiks iztērēts no bankas saņemtais kredīts. Situācijās, kad banka izsniedz kredītu uz īsāku laika periodu (mazāk par 5 gadiem), uzņēmums iesniedz tikai grāmatvedības uzskaites datus. Tieši pēc tiem iespējams izsekot, kādas summas iztērētas darbinieku algām, materiālu un izejvielu iepirkumiem un jauna aprīkojuma iegādei.

 

Banka kontrolēs ilgtermiņa kredīta kustību

Pēc ilgtermiņa kredīta saņemšanas no bankas grāmatvedības uzskaite atspoguļos kredīta maksājuma termiņa atlikšanu līguma pagarināšanas gadījumā. Grūtā finanšu situācijā uzņēmumam ir tiesības pārformēt parasto bankas kredītu uz ilgtermiņa, izmantojot pārkreditēšanu. Nereti tas pat ļauj būtiski ieekonomēt, gadījumos, ja banka piedāvā kredītu ar pazeminātu refinansēšanas likmi. Lai banka varētu sekot līdzi savai naudai un uzņēmuma izdevumiem, visas izmaksas ir jāatspoguļo uzņēmuma grāmatvedības uzskaitē un savlaicīgi jāiesniedz kreditoram apliecinoša dokumenta veidā.

 

Ilgtermiņa kredīta nodrošināšana

Lai arī kādam mērķim jūs nebūtu nolēmis ņemt ilgtermiņa kredītu, tam noteikti ir jābūt mērķa kredītam, tas ir, visus kredīta līdzekļus varēs iztērēt tikai konkrētam mērķim. Tāpat, izsniedzot kredītu, banka noteikti pieprasīs nodrošinājumu. Iespējams, par to kļūs tieši tas, kādēļ jūs tad arī noformējat naudas aizņēmumu: aprīkojums, tehnika, nekustamais īpašums, aktīvi, vērtspapīri, izejvielas u.t.t. Izsniedzot ilgtermiņa kredītu uz tik ilgu laika periodu, bankai ir jānodrošinās un jāsaņem garantija gadījumā, ja uzņēmums bankrotēs vai kļūs maksātnespējīgs, lai kreditors jebkurā gadījumā varētu atgūt savu naudu.

 

Maksimālā bankas kredīta summa ir tieši atkarīga no uzņēmuma ienākumu līmeņa un tā spējas atmaksāt pašu kredīta pamatsummu un procentu likmi. Tāpēc kreditors aprēķina attiecību starp aizņēmēja parādu, tā personīgajiem līdzekļiem un īpašuma tirgus vērtību. Bieži banka piemēro attiecību 30/70, kas nozīmē, ka, lai saņemtu ilgtermiņa kredītu, pašam uzņēmumam ir jāgulda 30% no iecerētā projekta vērtības. Protams, bez biznesa plāna kredīta noformēšana bankā nav iespējama. Kreditējot juridiskas personas, citu uzņēmumu vai fizisko personu galvojums var tikt uzskatīts kā papildus nodrošinājums. Bet kopumā šādā veidā ietekmēt pirmstermiņa kredīta saņemšanu nebūs iespējams.

 

Ilgtermiņa kredītu piemērošana fiziskām personām

Parastais kreditors, tas ir, fiziska persona, saņemot ilgtermiņa kredītu, var noformēt hipotēku, iegādāties automašīnu vai samaksāt mācību maksu. Pēdējā gadījumā bankas kredīts tiek dzēsts jau pēc diploma saņemšanas, bet visu mācību periodu tiek maksāti tikai gada procenti. Šāds ilgtermiņa kredīta veids ļauj studentiem mācīties bez bažām, pilnvērtīgi koncentrējoties uz mācību apguvi, nemeklējot papildus peļņas avotus. Vidēji šāda bankas kredīta atmaksas periods var būt pat 10 gadi. Ja esat nolēmis saņemt ilgtermiņa kredītu, lai noformētu hipotēku, jums rezervē ir gadi 30, lai pilnībā norēķinātos par šādu aizņēmumu. Tikai neaizmirstiet, jo garāks būs atmaksas periods, jo vairāk naudas procentu likmes veidā jums būs jāpārmaksā.

 

Optimālā izvēle šādai ilgtermiņa kreditēšanai – diferencēti maksājumi. Neapšaubāmi, iesākumā katrs maksājums jums šķitīs kā smags apgrūtinājums ģimenes budžetam, bet vēlāk atmaksāt bankas kredītu kļūs aizvien vieglāk un vieglāk. Rezultātā kredīta pārmaksa būs minimāla. Ja esat nolēmis paņemt ilgtermiņa kredītu investīciju mērķiem, lai attīstītu savu uzņēmumu, tad izsekot līdzi ieguldīto līdzekļu kustībai palīdzēs tikai grāmatvedības uzskaite. Pēc tās jūs un jūsu kreditors varēs redzēt darba algu izmaksas, izejvielu iegādes izdevumus, kā arī redzēt ieņēmumu un izdevumu kopainu.

 

Dzīvē mēs samērā reti iztiekam bez banku kredītiem, bet pirms to noformēšanas vai saņemšanas jums ir reāli jāapsver savas iespējas un sava uzņēmuma perspektīvas un tikai pēc tam ir jānoformē darījums. Kredīts, jo īpaši ilgtermiņa – nebūt nav tik vienkārša procedūra, un ir samērā atbildīgs solis. Neaizmirstiet izpildīt vienu mazu nosacījumu: aprēķiniet ilgtermiņa kredīta pārmaksas summu un padomājiet, vai to vispār ir vērts ņemt? Uzņēmumiem, kas nolēmuši izmantot ilgtermiņa kredītu, ir obligāti jāparedz visi iespējamie attīstības scenāriji pēc tam, kad tiks saņemta kredīta nauda. Tāpat jāizskata arī iespēja atmaksāt kredītu pirms termiņa, izmantojot brīvos līdzekļus. Bet ilgtermiņa aizņēmuma veiksmīgas un ātras atmaksas galvenais faktors ir pietiekami lielas rezerves likvīdos objektos.

 

Ilgtermiņa kredīts kā rezerves variants

Galvenos ilgtermiņa kredīta veidus mēs jau apskatījām, bet neesam apskatījuši vēl vienu šī aizņēmuma formu - aizņēmējam ir steidzami nepieciešama refinansēšana. Parasti šādas neparedzētas situācijas rodas pēkšņi: aizņēmējs ir saslimis, pazaudējis darbu, viņš ir pazemināts amatā vai viņam ir samazināta likme. Rezultātā maksātspēja ir krasi samazinājusies, un klients nevar atmaksāt agrākos ikmēneša maksājumus. Šajā gadījumā banka piedāvā noformēt un saņemt ilgtermiņa kredītu refinansēšanas veidā. Tas nozīmē, ka jūsu parāds tiks dzēsts, bet jau ilgākā laika periodā. Izmantojot šādu metodi, jūs varēsiet maksāt mazākus ikmēneša maksājumus, kas neradīs slodzi jūsu jau tā nelielajam budžetam.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Izdevīgs aizņēmums

Aizņēmums – cik maksā un kā to atpazīt. Kredīti, aizdevumi uz karti vai online, ar ko tie atšķiras no ātrā aizņēmuma.

Kā izsniedz kredītu pret zemes ķīlu

Kredīts pret zemes ķīlu ir viens no mūsdienīgākajiem risinājumiem. Kredīts pret zemes gabala ķīlu ir iespējams, ja tā ir lauksaimniecības vai apbūves zeme.

Kredītu apvienošana

Tieši šādā svētku laikā gribas iepriecināt lasītājus ar lielisku metodi, kas palīdzēs ieekonomēt uz kredīta atmaksas rēķina, ja kredīts vai vairāki ir jau paņemti.

Kā pareizi ieķīlāt dzīvokli

Kā ieķīlāt dzīvokli un saņemt naudu, kādi aizņēmumi ir likumīgi un kā nezaudēt dzīvokli? kā tiek novērtēts nekustamais īpašums.