Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Apskatām patēriņa kreditēšanas plusus

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Izdarot izvēli starp auto kredītu un patēriņa kredītu, virkne secinājumu liecina par labu pēdējam. Kas ir patēriņa kredīts? Tā ir bankas līdzekļu piešķiršana aizņēmējam jebkādiem mērķiem. Līdzekļi tiek izsniegti skaidrā naudā vai ieskaitīti kontā. Jums ir pilnīga rīcības brīvība kā iztērēt šos līdzekļus, un jūs paši lemjat, kad un kā tos izmantot.

Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Galvenais secinājums par labu pēdējam ir tas, ka jums nenāksies noformēt dārgu auto apdrošināšanu iegādājamai automašīnai. Jo uz salonu jūs nākat nevis pēc kredīta, bet faktiski pērkat mašīnu par līdzekļiem, kas jums jau ir izsniegti. Šajā punktā jūs varēsiet ieekonomēt līdz 15 % no jūsu iegādājamā transportlīdzekļa kopējās vērtības. Jūs arī neesat ierobežots autosalona un dīleru centra izvēlē. Otra nozīmīga iezīme, kas atšķir auto kredītu no patēriņa kredīta ir tā, ka jums ne vienmēr ir jāpiedāvā ķīlas īpašums.

Patēriņa kredīti bieži tiek izsniegti bez ķīlas nodrošinājuma, bet tas nozīmē, ka jums izdosies ieekonomēt uz jūsu īpašuma novērtēšanas rēķina. Turklāt, pat ja šāda ķīla dažreiz tomēr tiek pieprasīta, tas nozīmē būtisku bankas procentu likmes samazinājumu – jo tā piešķir kredītu ar sev mazākiem riskiem. Turklāt, ja apsverat, kas jums būs piemērotāks – auto kredīts vai patēriņa kredīts, ņemiet vērā, ka, izvēloties patēriņa kredītu, jūs varat patstāvīgi variēt atmaksas termiņus. Ja bankas izvēli veicat nopietni, tad iespējams atrast banku ar vismazākajiem procentiem un vislielāko atmaksas termiņu, kas ļaus sabalansēt jūsu maksājumus.

Auto kreditēšanas laikā jūs saņemsiet fiksētus nosacījumus atkarībā no dīleru centra, kurā esat griezies. Vēl viena nozīmīga patēriņa kredīta īpatnība, ja izdarāt izvēli starp auto kredītu un patēriņa kredītu, ir iespēja izvēlēties klasisko, nevis annuitātes maksājumu formātu. Annuitātes maksājumā jūs vispirms maksājat procentus bankai un tikai pēc tam pašu kredītu. Klasiskajā atmaksas variantā jūsu maksājumi paliek nemainīgi katru mēnesi. Tas ir svarīgi arī gadījumā, ja būsiet gatavs veikt kredīta pirmstermiņa atmaksu.

Patēriņa kreditēšanas vājas puses. Auto kredīts vai patēriņa kredīts?

Izdarot izvēli starp auto kredītu un patēriņa kredītu, jūs saskarsieties ar šādiem patēriņa kredīta mīnusiem:

  • ierobežota kredīta summa;
  • augsti procenti;
  • nepieciešami galvotāji.

Ja izdarāt izvēli - auto kredīts vai patēriņa kredīts, uzreiz padomājiet, kādas maksātspējas garantijas jūs varēsiet piedāvāt bankai gadījumā, ja ņemsiet patēriņa kredītu. Jo tieši šīs garantijas ļaus jums samazināt procentus un saņemt lielu summu. Tāpat esiet gatavs uzrādīt izziņu par saviem ienākumiem.

Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Auto kreditēšanas plusi

Lai izdarītu izvēli - auto kredīts vai patēriņa kredīts, ir jāsaprot katra kredīta īpatnības. Ar ko atšķiras auto kreditēšana? Pirmkārt, tas ir mērķaizņēmums. Tas tiek izsniegts konkrēta auto iegādei konkrētā autosalonā. Ja izvēlaties – auto kredīts vai patēriņa kredīts, tad izdomājiet, cik lielu pirmās iemaksas summu jūs esat gatavs iemaksāt.

Jo auto kreditēšanas gadījumā ir tā: jo lielāka ir pirmās iemaksas summa par auto, jo uz izdevīgākiem nosacījumiem banka būs jums gatava piešķirt līdzekļus. Turklāt, izvēloties – auto kredīts vai patēriņa kredīts, izdomājiet, vai jūs plānojat mainīt savu auto pēc kāda laika. Jo atlaižu auto kreditēšanas programmās ir paredzētas dažādas opcijas, ja pēc pāris gadiem jūs gribēsiet mainīt savu auto pret jaunāku modeli.

Auto kreditēšanas trūkumi

Izdarot izvēli starp auto kredītu un patēriņa kredītu, jums būs jāsaprot šādi auto kreditēšanas mīnusi:

  • jūs varēsiet iegādāties tikai konkrēto auto, kura iegādei jums tika piešķirti līdzekļi;
  • saņemot auto kredītu, obligāti jāapdrošina automašīna pret nelaimes gadījumiem. Jo jaunāks un nepieredzējušāks auto vadītājs, jo augstāka būs maksa par apdrošināšanu. Apdrošināšanas ilgums ir vairāki gadi, līdz brīdim, kredīts ir pilnībā nomaksāts;
  • jūsu automašīna būs ieķīlāta bankā. Tas nozīmē, jūs nevarēsiet to pārdot vai apmainīt, kamēr nebūsiet atmaksājis kredītu;
  • auto kredīti tiek lielākoties atmaksāti pēc annuitātes maksājumu grafika, tas ir, jūs vispirms maksāsiet galvenokārt procentus un tikai pēc tam pamatsummu

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā samazināt kredīta likmi - 7 kreditēšanas guru padomi

Un tā, kas jums ir jāsaprot par kreditēšanu? Kādi ir galvenie principi, pēc kuriem bankas izsniedz kredītus?

Kā uzlabot kredītvēsturi? Lietošanas instrukcija

Ja jūsu kredītvēsture vēl nav noformēta vai to ir sabojājuši nesavlaicīgi veikti maksājumi par iepriekšējiem kredītiem, un jūs vēlaties paņemt jaunu kredītu, rodas jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi. Šajā rakstā mēs parunāsim par konkrētiem veidiem, kā to izdarīt, kā arī izanalizēsim tipiskākās kļūdas un maldīgus uzskatus par šo tēmu.

Kredīta maksājuma atlikšana. Kredītbrīvdienu tipi

Kredīta maksājuma atlikšana ir ļoti svarīgs un nepieciešams instruments jebkuru force majeure apstākļu gadījumā, kas rasties mūsu dzīvē. Atlaišana no darba, īslaicīga darbspējas pazaudēšana un citi ārkārtēji apstākļi var novest pie tā, ka mēs uz kādu brīdi nebūsim spējīgi izpildīt savas kredītsaistības. Šajā rakstā parunāsim par to, kā pareizi izmantot kredīta maksājuma atlikšanas instrumentu.

Kredīta refinansēšana – veids kā saglabāt labu kredītvēsturi

Aizņēmēja kredītu sloga samazināšanas instruments, kas kļūst aizvien populārāks – refinansēšana – ļaus apvienot visus jūsu kredītus vienā, samazināt ikmēneša maksājumu apmēru, saņemt papildus naudas līdzekļus un ne tikai. Sīkāk informāciju lasiet mūsu īsajā apskatā.